kup bilety onlinekup bilety online

Spotkanie po spektaklu ZAPISKI Z WYGNANIA

Drodzy Widzowie,

z radością informujemy, że 28 lipca 2019 roku - bezpośrednio po spektaklu ZAPISKI Z WYGNANIA, który zagramy dla Państwa o godz. 19:30 - odbędzie się spotkanie z publicznością. Jego gośćmi będą Panie Sabina Baral, Krystyna Janda oraz Magda Umer. Zaś od godziny 18:30 do rozpoczęcia spektaklu Pani Sabina Baral będzie podpisywać swoją książkę ZAPISKI Z WYGNANIA we foyer teatru.

ZAPISKI Z WYGNANIA to bardzo osobiste wspomnienia Sabiny Baral, dwudziestoletniej emigrantki roku 1968, która wyjechała razem z rodzicami.

Krystyna Janda za rolę w spektaklu ZAPISKI Z WYGNANIA została wyróżniona m.in. indywidualną nagrodą aktorską w 24. Ogólnopolskim Konkursie na Wystawienie Polskiej Sztuki Współczesnej, nagrodą główną na XVII Festiwalu Prapremier Nie/Podległa 2018, tytułem najlepszej aktorki na XXIV Międzynarodowym Festiwalu Sztuk Przyjemnych i Nieprzyjemnych w Łodzi, nagrodą główną oraz nagrodą publiczności na 14. Festiwalu Polskich Sztuk Współczesnych R@Port w Gdyni oraz Grand Prix 59. Kaliskich Spotkań Teatralnych. Spektakl wyreżyserowała Magda Umer - pieśniarka, scenarzystka, reżyserka, aktorka.

Serdecznie zapraszamy!